Reklammusik

Funderar du ofta på vad det är för låtar du hör i olika reklamklipp på tv eller radio? Musik är et väldigt vanligt inslag i reklam. Självklart är det meningen att reklammusiken ska få dig att känna dig intresserad av att köpa produkten i fråga, men den kan också väcka många andra känslor och tankar. Om du till exempel inte kan komma på vad låten du hör heter, finns det numera många appar som kan hjälpa till med sådant. Kanske blir du till och med sugen på att lära dig mer om just reklammusik eller på att lära dig spela ett instrument? I många studieförbund kan man gå kurser för att lära sig spela, eller starta en studiecirkel för att lära sig mer om en viss musikinriktning.

Lär dig spela ett instrument

Även om de flesta riktigt duktiga musiker började spela sitt instrument redan som barn kan du lära dig även i vuxen ålder. Rätt vad det är sitter du på en fest med din gitarr och kompar någon som sjunger! Det finns en stor marknad för begagnade instrument, så man behöver inte nödvändigtvis lägga ut några större summor för att prova ett instrument. Musikinstrument har ofta en egen kategori på köp- och säljsajter. Ibland hör man skräckhistorier om att köpa och sälja saker på internet. Ofta kan man dock hitta bra information om olika slags försäkringar som köp- och säljsidorna har, både för köpare och säljare. Om det skulle visa sig att du får problem med att få betalt för det du faktiskt har sålt finns det företag som du kan sälja din faktura till. Företaget Fakturino är ett sådant och de köper då fakturan av dig till nästan fullt pris, och driver sedan själva ärendet vidare.Reklammusik 2

Musik och människans psykologi

Alla människor är musikaliska i någon utsträckning och på något sätt även om vi alla fungerar lite olika. Viss slags musik är väldigt väletablerad för att framkalla vissa känslor. Om du tänker tillbaka på några spännande filmer du sett kan du säkert komma ihåg att det var dramatiska toner och takter för att skapa förväntan inför en särskild händelse i filmen. Vi relaterar olika sorters musik till olika sorters händelser och känslor. Detta använder sig förstås musiker, filmskapare och reklammakare av. Men musik har också använts i till exempel politiska sammanhang som en del av propaganda. Musiken är också relaterad till många av livets stora händelser, så som dop, bröllop och andra firanden. Musik spelar helt enkelt en stor roll i mångas liv, och kan påverka oss på olika sätt även om man inte själv musicerar. Idag finns det universitetsutbildningar för att bli musikterapeut och det finns flertalet undersökningar som visar att musik kan påverka vår fysiska hälsa.