Arbeta som musiker på bröllop

Ett bröllop är en av de stora händelserna i livet. Några av de viktiga aspekterna att tänka på är bland annat maten, musik att överväga till bröllopet, dekorationen och inte minst bröllopstårtan. Musiken ska ju vara som en härlig inramning av händelsen och kräver lite planering. Det kan vara en bra idé att ta kontakt med bandet god tid i förväg för att vara säker på att få just det man vill ha. Planera in vilken sorts musik och vid vilka tillfällen den ska spelas samt om ni vill ha ett band eller en trubadur.

Planera in bra musik till bröllopet

800px-Vihkimistilaisuus_Kiuruveden_kirkossaLevande musik till ett bröllop förhöjer ofta stämningen och ger en fin inramning av hela händelsen från början till slut, det är ju ändå ett minne man bär med sig länge efteråt. Det är bra att planera i god tid innan bröllopet och bestämma vilken slags musik man vill ha och vad som ska spelas vid vilken tidpunkt. Att skriva en låtlista kan vara en bra idé och komma överens med musikerna om upplägget. Ofta kan musikerna ge bra tips om musikval inför bröllopet och det kan även vara bra att be om referenser från tidigare spelningar, så ta gärna en titt på allaannonser.nu för val av band. Valet av musik beror också på vilken musiker eller band ni väljer inför den stora dagen och det är lätt att få lite beslutsångest vid valet av låtar som ska spelas. Lyssna gärna på olika sångare och band innan ni väljer vilka som ska spela på just ert bröllop. Någon med en bred repertoar kanske är att föredra.

Valet av musik

När man har en mer traditionell vigsel har man inte alltid men ofta en psalm som in- och utgångsmusik. Om man föredrar att en solist sjunger i stället går det ju lika bra. Det har blivit mer och mer populärt med modernare musik vid själva vigseln och lite behagfull musik när gästerna anländer till festplatsen. En vigsel ska vara stämningsfull och vacker och då är det viktigt att det är rätt musik till händelsen. Bröllopssångerskan tipsar gärna om vilka visor och sånger som kan passa till en fest; det finns ju väldigt mycket bra musik som passar och det kan vara svårt att välja fram rätt musik. Under middagen passar många på att hylla brudparet med tal och då spelas oftast ingen musik alls. Många gånger blir det ju dans efter maten och då är det bra om det är musik som alla kan dansa till och passar de flesta åldersgrupper.