Musik ska byggas utav glädje

 

De flesta kan säkert hålla med om innehållet i huvudrubriken till denna text. Det var bland annat Lill Lindfors som framförde denna klassiker som naturligtvis står sig än.

Så vad är musik? Den rent vetenskapliga definitionen kan naturligtvis finnas på internet, men att gå in för någon snustorr definition av det slaget slår ju undan benen för vad musik verkligen förmedlar: starka känslor såsom lycka, glädje, sorg, med mera. Det får vara någon måtta på det rent vetenskapliga ibland.

1200px-bonnie_raitt_at_john_edwards_presidential_campaignOlika sorters musik

Alla känner givetvis till det faktum att ”musikträdet” grenar ut sig i enormt många varianter och stilar. Låt oss ta några stilar som exempel: klassisk musik, jazz, dansband, hårdrock, reggae, och så vidare. Alla kan säkert hitta en stil som passar just dem, och det är inte ovanligt att ta in olika stilar i en och samma låt.

Ungdomar och musik

Den musik som ungdomen för tillfället lyssnar på har historiskt sett ofta fördömts av de som är lite äldre. Så är det bara – en tradition kanske man kan kalla det. Rent allmänt kan man säga att dagens ungdomliga musiksmak är relativt sett ganska popinfluerad, men det kommer gärna in inslag från andra stilar, såsom saxofonen från jazz-musiken eller en vers som rappas.

Musik och kläder

Med musiksmaken följer också ofta en smak vad gäller klädsel. Som förälder kan det vara svårt att hänga med i svängarna, men som vanligt kommer internet till vår räddning via exempelvis Ralph Lauren barn. Nu måste ju våra barn inte hela tiden få som de vill, men när det väl är dags att ekipera dem, är det då inte lika bra att satsa på kvalitet? Vi är övertygade om att de flesta föräldrar skulle skriva under på det sistnämnda.

Ungdomar, musik och framtiden

Undersökning efter undersökning har visat att personer som hade en viss musiksmak i tonåren ofta behåller den musiksmaken livet åt. På åttiotalet, till exempel, var hårdrocken som störst och om du kollar upp dina bekanta som i dag är i femtioårsåldern ska du se att det finns en hel del hårdrockare bland dem.