Denniz Pop

Känner du till Denniz Pop? Du har förmodligen hört honom även om du inte känner igen hans namn, det är nämligen Denniz Pop som ligger bakom några av de mest framgångsrika låtarna under 90-talet. Har du någon gång sjungit med i Dr Albans låt ”Hello Africa” eller kanske dansat till Ace Of Base:s hitlåt ”All that she wants”? Då har du indirekt varit i kontakt med Denniz Pop, det var nämligen han som producerade båda dessa hitlåtar. Än idag, flera år efter sin död, är han en av de största namnen inom svensk musik.

Britney Spears och Backstreet Boys

Denniz Pop tog sig snabbt utanför Sveriges gränser och började producera låtar för stora världsartister som Britney Spears och pojkbandet Backstreet Boys. En annan av våra kändisar Artisten Christer Lindarw är en av de nominerade till Eskiltuna Kurirens kulturpris och förhoppningsvis kammar han hem priset. Denniz Pop har även haft sitt finger med i spelet när det gällde att göra bandet Five stora, vilket de mycket riktigt blev i slutet på 90-talet. Det var en stor sorg för musikvärlden när Denniz Pop drabbades av magcancer och gick bort och han är saknad av många i musikvärlden. Det är många som än idag är inspirerade av Denniz Pop.

Ett passande namn

Denniz Pop är än idag ett stort namn inom musikindustrin, även fast han gick bort redan 1998. Det är många som har förbryllats och fascinerats över hans passande namn som har gjort honom känd över hela världen. Både förnamnet och efternamnet är dock en egen konstruktion, i själva verket hette Denniz Pop Dag Krister Volle, men det var inte lika gångbart inom musikbranschen. Eftersom han även arbetade som DJ kom han att ändra sitt vanliga namn till något mer passande. Postumt är han mer känd som sitt artistnamn men de som var nära honom under hans levnadstid kallar honom ibland för Dagge.