Andreas Carlsson

Andreas Carlsson är en av världens bästa låtskrivare, men vi visste knappt vem han var när han tillsammans med Laila Bagge Wahlgren och Anders Bagge utgjorde juryn till programmet Idol. Med sitt bländvita leende lärde vi känna honom som en mycket kunnig musikkännare och en ödmjuk person. Han har skrivit låtar till bland andra Britney Spears, Westlife, Backstreet Boys, Celine Dion och många fler av världens artistelit. Idag skriver han fortfarande musik men är också inblandad i att göra en musikal av boken ”Dandy”. Andreas Carlsson är också en mycket uppskattad föreläsare, där han berättar hur man uppnår sina drömmar. Ingenting är omöjligt om man jobbar hårt för det.

Man måste tro på det man gör

Notebook and pencilAndreas Carlsson har alltid varit musikintresserad. Det var Denniz Pop som upptäckte att Andreas var en duktig låtskrivare och ville ha med honom i hans team på studion Cheiron. Med hjälp av teamet och Andreas talang tog hans karriär fart och han blev känd inom världens artistelit. det tog inte mer än en timme att skriva texten till Open your heart. Den låten skrevs för pojkbandet Westlife. Om man bara tror på det man gör så lyckas man, enligt Andreas Carlsson. Det är något som han är noga med. Han går inte med i projekt som han inte tror på och detta är något som han pratar mycket om på sina föreläsningar.

Lyckas som låtskrivare

Kan vem som helst skriva en låt? Ja, kan man bara skriva så kan man få till en låt. Det som är det svåraste är att sätta musik till texten. För att kunna göra det ska man ha lite kunskaper om musik, men man behöver inte kunna spela något instrument. Det finns många program på nätet och olika appar som kan hjälpa till att tonsätta texter. Man ska självklart ha ett musikintresse, annars blir det svårt. Det är många som lägger ut sina låtar på YouTube och blir upptäckta där. Det gäller att tro på sig själv och jobba hårt för att uppnå sina drömmar. Precis som Andreas Carlsson.